Kennis bank

Informatie over serienummers.

Hier vind u mijn persoonlijke reviews van instrumenten die bij MRO saxofoons gerepareerd of gereviseerd zijn, en waarvan weinig tot geen info te vinden is op internet. 

Hier vind U informatie terug over de uitgevoerde modificaties door MRO Saxofoons. Uiteraard kunnen deze modificaties ook vooor Uw instrument worden uitgevoerd!
 

MRO Saxofoons voert revisies uit aan zowel moderne als vintage instrumenten.  Dat is 1 van onze kerntaken.
Hier vind U een aantal van deze revisies terug.

Deze week kreeg MROsaxofoons een Yamaha YTS-62 purple logo binnen voor reparatie. Dat was een prima gelegenheid om de onderlinge verschillen tussen de YTS-62 en de YTS-32 te bepalen. Op de diverse internet-forums is veel info te vinden, en er wordt zelfs beweerd dat de YTS-32 een 'uitgeklede' versie is van de YTS-62. Is dit inderdaad zo?...... Tijd om beide saxen op de werkbank te leggen en ze nauwkeurig te inspecteren!

Deze originele garantie kaart uit 1927 was verborgen in de koffer van een altsaxofoon Conn New Wonder II (ChuBerry). Deze garantie kaarten zijn zeldzaam en de meeste zijn in de loop der tijd verdwenen. Deze is in zeer goede toestand en bevat waardevolle informatie over onderhoud van het instrument in de negen pagina´s van het boekje ; een must voor iedere Conn liefhebber. Ik heb alle pagina´s ingescand : zie bijlage.

MRO Saxophones heeft begin 2022 een serie Buffet Crampon klarinet revisies en onderhoudsbeurten uitgevoerd, waaronder twee S1 modellen. De S1 is een vrij zeldzame versie en er zijn er niet zo veel gemaakt in de jaren 1970. De eerste is een vroege uit 1974, en de tweede is een late uit 1980. Ik merkte enkele belangrijke verschillen tussen deze S1 klarinetten, en kon online geen info vinden over deze verschillen. Beide klarinetten hebben het ´F´-voorvoegsel en zijn gemaakt voor de Europese markt.

De Yanagisawa A4 altsaxofoon wordt beschouwd als het eerste  semi-professionele instrument van Yanagisawa. Ze werden gebouwd vanaf 1966 to midden jaren ´70. Er is online niet al te veel informatie te vinden over deze saxen, maar ik heb dit verzameld en aangevuld met mijn eigen waarnemingen.

Ongetwijfeld 1 van de meest gewilde vintage altsaxen is de Conn Transitional. Deze zijn in vele versies gebouwd tussen 1930 en 1936. Veel info is te vinden op de website van Matt Stoher, doch die info is niet compleet. 

Selmer serie 9 versus serie 9* clarinet :

Both the Selmer serie 9 and serie 9* are professional clarinets for the advanced player. They are not the same but there seems to be lots of confusion and incorrect info on these models.......

Here's some interesting stories about the Selmer serie 9 and Serie 9* clarinet I found on the internet : 

Pagina's