Kennis bank

Informatie over serienummers.

Hier vind u mijn persoonlijke reviews van instrumenten die bij MRO saxofoons gerepareerd of gereviseerd zijn, en waarvan weinig tot geen info te vinden is op internet. 

Hier vind U informatie terug over de uitgevoerde modificaties door MRO Saxofoons. Uiteraard kunnen deze modificaties ook vooor Uw instrument worden uitgevoerd!
 

MRO Saxofoons voert revisies uit aan zowel moderne als vintage instrumenten.  Dat is 1 van onze kerntaken.
Hier vind U een aantal van deze revisies terug.

Deze originele garantie kaart uit 1927 was verborgen in de koffer van een altsaxofoon Conn New Wonder II (ChuBerry). Deze garantie kaarten zijn zeldzaam en de meeste zijn in de loop der tijd verdwenen. Deze is in zeer goede toestand en bevat waardevolle informatie over onderhoud van het instrument in de negen pagina´s van het boekje ; een must voor iedere Conn liefhebber. Ik heb alle pagina´s ingescand : zie bijlage.

Deze week kreeg MROsaxofoons een Yamaha YTS-62 purple logo binnen voor reparatie. Dat was een prima gelegenheid om de onderlinge verschillen tussen de YTS-62 en de YTS-32 te bepalen. Op de diverse internet-forums is veel info te vinden, en er wordt zelfs beweerd dat de YTS-32 een 'uitgeklede' versie is van de YTS-62. Is dit inderdaad zo?...... Tijd om beide saxen op de werkbank te leggen en ze nauwkeurig te inspecteren!

Selmer serie 9 versus serie 9* clarinet :

Both the Selmer serie 9 and serie 9* are professional clarinets for the advanced player. They are not the same but there seems to be lots of confusion and incorrect info on these models.......

Here's some interesting stories about the Selmer serie 9 and Serie 9* clarinet I found on the internet : 

In november 2017 heeft MROsaxofoons twee populaire klarinetten van Buffet Crampon tegelijkertijd gereviseerd. Dat was tevens een prima kans om eindelijk eens nauwkeurig te bepalen wat de daadwerkelijke verschillen zijn tussen deze twee types. De RC wordt beschouwd als het instap-professionele model; de E13 als een Intermediate model. Omdat ik beide types al vele malen eerder heb gereviseerd had ik al in gedachte dat de verschillen minimaal waren, zeker bij de oudere modellen.

Hierbij het overzicht van de Selmer mondstukken voor klarinet en saxofoon, met hun bijbehorende aanduiding. 

Er zijn nogal wat verschillende types klarinetten door Selmer (Paris) gebouwd, ieder met hun eigen specifieke kenmerken. Hier is de serienummer lijst van deze klarinetten, met als aanvulling een lijst van de diverse boringen en barrel afmetingen. 

Pagina's