Nieuws

Conn Transitional / Chuberry Art-Deco

  • Posted on: 9 February 2023
  • By: Mark

MRO ID : AS104 . Dit is 1 van de eerste Conn Transitional altsaxen met de Art-Deco gravure. De sax heeft serienummer M239524 en is gebouwd midden 1930. Dit is de verzilverde versie, met het ChuBerry kleppenwerk. De sax is in 2022 compleet gereviseerd en zowel technisch als optisch in fantastische toestand. Slechts lichte slijtage op de gebruikelijke kleppen, body is geheel recht, toongaten zijn perfect, geen schade, deuken of reparaties. Deze sax heeft een afwijkende nek, zonder microtuner. Wellicht een custom optie?

Yanagisawa A4 Altsax

  • Posted on: 24 December 2022
  • By: Mark

De Yanagisawa A4 altsaxofoon wordt beschouwd als het eerste  semi-professionele instrument van Yanagisawa. Ze werden gebouwd vanaf 1966 to midden jaren ´70. Er is online niet al te veel informatie te vinden over deze saxen, maar ik heb dit verzameld en aangevuld met mijn eigen waarnemingen.

Alto Conn ChuBerry (1926)

  • Posted on: 26 September 2022
  • By: Mark

Bij jazz muzikanten nog altijd zeer gewild : de Conn New Wonder serie 2 (beter bekend als de ChuBerry). Deze werden gebouwd vanaf midden 1924 en was de opvolger van de New Wonder serie 1. Verschil : de  ChuBerry heeft de fingernail Gis klep: het typische kenmerk van deze sax. Verder zijn ze volkomen identiek, al is de ChuBerry veel gewilder..... Dit zijn fantastische saxen, uiteraard handgebouwd en zeer robuust. Ze zijn voorzien van rolled tone holes en de befaamde microtuner op de nek. De volle en warme toon is zeer geschikt voor jazz, blues en ballads.