Nieuws

Conn 10M Ladyface (1942)

  • Posted on: 22 May 2024
  • By: Mark

Er is nog een Conn 10M Ladyface uit 1942 toegevoegd aan de verzameling. Deze kunt U terugvinden onder TS55 bij de sectie ´Occasions´. Originele lak, en zonder schade of deuken. Deze tenor is in de jaren ´90 gereviseerd door Emilio Lyons van Raybun Music: zijn persoonlijke sticker is aanwezig op de beker. De sax speelt heerlijk op de oudere pads. Alles is verder origineel, behalve de koffer. Dit zijn zeer gewilde saxen: kijk snel of hij nog beschikbaar is!

Conn ChuBerry alto (Finish 1)

  • Posted on: 17 May 2024
  • By: Mark

Er is weer een bijzondere Conn altsax toegevoegd aan de collectie: een Conn ChuBerry uit begin 1926 in finish 1 (verzilverde body met vergulde kleppen en bekergravure). Zie AS122 in de ´Occasion´ sectie. Er zijn niet veel Chuberry alten in deze finish gemaakt, en een vrijwel mint exemplaar zoals deze is een absolute zeldzaamheid!  De vergulding is vrijwel geheel compleet! De sax speelt fantastisch op de huidige polsters: enkele zijn vervangen. Alle borgschroeven zijn aanwezig. Alle rollers zijn origineel.

Conn 6M VIII Ladyface (1939) : AS121

  • Posted on: 3 April 2024
  • By: Mark

Alweer zo´n fantastische 6M VIII altsax (MRO-ID : AS121). Gebouwd begin 1939, met serienummer 2854xxxx. Deze pre-war saxen zijn zeer gewild en behoren tot de beste saxen die Conn produceerde. Ook deze heeft de originele lak, en is in zeer goede conditie. Zeer fraaie Ladyface gravure op de beker! Geen deuken, schade of reparaties! De polsters zijn nog prima: de sax is enkele jaren geleden gereviseerd. De sax speelt voortreffelijk en kan de concurrentie met iedere MK6 aan. De originele nek heeft geen pulldown en natuurlijk de VIII stempel. De microtuner functioneert soepel, zonder speling.

Conn ChuBerry altsaxofoon

  • Posted on: 27 December 2023
  • By: Mark

De Conn New Wonder Series II / ChuBerry is gebouwd tussen 1924 en 1929, en zeer bekend en gewild onder de liefhebbers van het oude Conn geluid. Deze saxen klinken warm en rond, en zijn zeer geschikt voor balladen en blues. Veel jazzmuzikanten gebruiken nog dit type saxofoon. Ze hebben een compleet andere klank als een Conn Ladyface.
In december 2023 heb ik 4 stuks altsax Conn ChuBerry op de werkbank gehad voor onderhoud en afstelling. Deze zijn beschikbaar onder MRO-ID : AS116, AS117, AS118 en AS119.