Nieuws

Buffet Crampon S1 clarinet

  • Posted on: 30 March 2022
  • By: Mark

MRO Saxophones performed a series of Buffet Crampon clarinet overhauls and maintenance checks early 2022, including two S1 models. The S1 is a rather uncommon version and not that many were made during the 1970´s. The first one is an early one from 1974, and the second one is a late one from 1980. I notices some important differences between these S1 clarinets, and couldn´t find any info online on these differences. Both clarinets have the ´F´-prefix and were made for the European market.

Buffet Crampon R13 klarinet modellen

  • Posted on: 29 March 2022
  • By: Mark

De Buffet Crampon R13 is ongetwijfeld 1 van de beste en populairste klarinetten onder de serieuze en professionele spelers. De eerste exemplaren zijn gebouwd rond 1954, en dit model wordt nog steeds geproduceerd in diverse uitvoeringen en benamingen. Rond 1970 werden er drie varianten op het standaard model gemaakt : de BC20, de S1 en de Academy Model. Deze modellen hebben kleine variaties ten opzichte van een standaard R13, werden destijds in kleine series gebouwd. Uitgebreide info is te vinden op ClarinetPerfection.com.

Conn New Wonder I : finish 1 (silver & gold)

  • Posted on: 14 March 2022
  • By: Mark

Een zeer zeldzame versie van de Conn new Wonder serie 1 altsax is toegevoegd aan de verzameling : een vrijwel mint exemplaar in Finish 1. Deze heeft de matte verzilverde body in ombinatie met verguld kleppenwerk en een vergulde gravering. Een zeer fraai exemplaar, en 1 van de laatste New Wonder serie 1 alten die destijds gebouwd werden. Ik heb nog nooit eerder zo´n fraai exemplaat gezien : absolute museum kwaliteit! De sax heeft een complete onderhoudsbeurt gehad en is zowel technisch als optisch in perfecte toestand. Een echte aanwinst voor mijn verzameling!

Conn 10M Ladyface (1941)

  • Posted on: 12 August 2021
  • By: Mark

Ongetwijfeld is de Conn 10M Ladyface een legendarisch instrument. Het wordt nog door vele professionele saxofonisten gebruikt, met name in de jazz-scene. Veel algemene info is te online te vinden via de diverse sax-forums, en via de site van Saxpics. De vooroorlogse 10M is het meest gewild en een gaaf exemplaar zonder schade is moeilijk te vinden. Waarom is deze sax zo geliefd? Twee redenen ; de unieke klank en de onbegrensde power die de sax produceert. Je voelt hem gewoon vibreren in je handen......

Buescher New Aristocrat alto

  • Posted on: 21 October 2020
  • By: Mark

Er is weer een Buescher New Aristocrat altsaxofoon toegevoegd aan de verzameling. Deze is zeer bijzonder : de sax met serienummer 2671xx heeft de originele lak en de zeldzame nek met nummer ´3´. Dit is vrijwel identiek met de kenmerken van de sax van Sigurd Rascher, de beroemde saxofoon solist. Hij speelde op een goldplated exemplaar met serienummer uit dezelfde reeks...... Uiterst zeldzaam, en ook nog in zeer goede originele staat. Vergulde Norton veren, Snap-in polsters, originele beschermdop, notenstandaard en originele koffer : geheel compleet.