Nieuws

Alto Conn ChuBerry - Artist version

  • Posted on: 5 August 2023
  • By: Mark

Slechts een beperkt aantal Conn Chuberry altsaxen werden gebouwd in de Artist versie, met vergulde body en kleppenwerk. Deze saxen hebben vrijwel altijd een fraaie, uiterst gedetailleerde en unieke bekergravure. Dit is een van de laatste ChuBerry altsaxofoons: kort hierna werden veranderingen aan het kleppenwerk geintroduceerd en de zogenaamde Transitional saxen ontstonden (al is dit nooit een officiele benaming geweest).

Conn / Wurlitzer alto ´The Seventh Trumpet´

  • Posted on: 30 July 2023
  • By: Mark

Deze unieke saxofoon (AS109) is wel heel bijzonder... Gebouwd door Conn, doch wet een Würlitzer serienummer (prefix W). Bouwjaar waarschijnlijk eind jaren 1920. Deze heeft zeer aparte kleppenwerk modificaties, is gold plated en heeft een full-bell gravure.  Dat heb ik nog nooit eerder gezien! De vorige eigenaar (verzamelaar) heeft gelukkig veel informatie over deze sax meegestuurd: zie de volledige omschrijving en de fraaie foto´s onder AS109.  

Conn 6M VIII Ladyface (1945)

  • Posted on: 11 May 2023
  • By: Mark

Zeer moeilijk te vinden : een 6M Ladyface uit de oorlogsjaren in de VIII-uitvoering, verzilverd en in zeer goede staat ! Niet veel saxofoons werden gebouwd tijdens WW2, met slechts een handvol van de 6M VIII altsaxen. Hij heeft een grotere VIII identificatie zowel op de body als op de hals, vergeleken met de standaard VIII stempel op de vroegere saxen. Op de hals staat hij ondersteboven, typisch voor deze grotere VIII stempel..... Serienummer 311723 is gebouwd begin 1945, toen de USA troepen Duitsland binnentrokken en het Japanse leger zware verliezen leed.

Conn 10M Ladyface (1942)

  • Posted on: 22 April 2023
  • By: Mark

Deze 10M Ladyface heeft serienummer 307337 en is gebouwd midden 1942. Dit is dus een zogenaamde war-horn (uit WW2) uit de tijd dat Conn zeer weinig muziekinstrumenten bouwde. De sax heeft echter geen extra US-gravure op de beker en is dus niet gebouwd voor een Amerikaans militaire muziekgroep. Ik vermoed dat de sax tijdens het uitbreken van de oorlog (Pearl harbor aanval in December 1941) al grotendeels gebouwd was en in 1942 als 1 van de allerlaatste ´normale´ 10M saxen de fabriek verlaten heeft.