Nieuws

Conn 6M VIII Ladyface (1945)

 • Posted on: 11 May 2023
 • By: Mark

Zeer moeilijk te vinden : een 6M Ladyface uit de oorlogsjaren in de VIII-uitvoering, verzilverd en in zeer goede staat ! Niet veel saxofoons werden gebouwd tijdens WW2, met slechts een handvol van de 6M VIII altsaxen. Hij heeft een grotere VIII identificatie zowel op de body als op de hals, vergeleken met de standaard VIII stempel op de vroegere saxen. Op de hals staat hij ondersteboven, typisch voor deze grotere VIII stempel..... Serienummer 311723 is gebouwd begin 1945, toen de USA troepen Duitsland binnentrokken en het Japanse leger zware verliezen leed.

Conn 10M Ladyface (1942)

 • Posted on: 22 April 2023
 • By: Mark

Deze 10M Ladyface heeft serienummer 307337 en is gebouwd midden 1942. Dit is dus een zogenaamde war-horn (uit WW2) uit de tijd dat Conn zeer weinig muziekinstrumenten bouwde. De sax heeft echter geen extra US-gravure op de beker en is dus niet gebouwd voor een Amerikaans militaire muziekgroep. Ik vermoed dat de sax tijdens het uitbreken van de oorlog (Pearl harbor aanval in December 1941) al grotendeels gebouwd was en in 1942 als 1 van de allerlaatste ´normale´ 10M saxen de fabriek verlaten heeft.

Conn 6M Ladyface (1946) info

 • Posted on: 22 April 2023
 • By: Mark

Gedurende WW2 produceerde Conn slechts een zeer beperkt aantal saxofoons: de fabriek werd vrijwel geheel gebruikt voor de productie van met name hoogtemeters voor de Amerikaanse luchtmacht. De meeste saxofoons die tussen eind 1941 en eind 1945 gebouwd werden waren bestemd voor de Amerikaans militaire bands (deze hebben dan de US gravure op de beker) en speciale bestellingen. 

Conn Transitional / Chuberry Art-Deco

 • Posted on: 9 February 2023
 • By: Mark

MRO ID : AS104 . Dit is 1 van de eerste Conn Transitional altsaxen met de Art-Deco gravure. De sax heeft serienummer M239524 en is gebouwd midden 1930. Dit is de verzilverde versie, met het ChuBerry kleppenwerk. De sax is in 2022 compleet gereviseerd en zowel technisch als optisch in fantastische toestand. Slechts lichte slijtage op de gebruikelijke kleppen, body is geheel recht, toongaten zijn perfect, geen schade, deuken of reparaties. Deze sax heeft een afwijkende nek, zonder microtuner. Wellicht een custom optie?

Yanagisawa A4 Altsax

 • Posted on: 24 December 2022
 • By: Mark

De Yanagisawa A4 altsaxofoon wordt beschouwd als het eerste  semi-professionele instrument van Yanagisawa. Ze werden gebouwd vanaf 1966 to midden jaren ´70. Er is online niet al te veel informatie te vinden over deze saxen, maar ik heb dit verzameld en aangevuld met mijn eigen waarnemingen.

Alto Conn ChuBerry (1926)

 • Posted on: 26 September 2022
 • By: Mark

Bij jazz muzikanten nog altijd zeer gewild : de Conn New Wonder serie 2 (beter bekend als de ChuBerry). Deze werden gebouwd vanaf midden 1924 en was de opvolger van de New Wonder serie 1. Verschil : de  ChuBerry heeft de fingernail Gis klep: het typische kenmerk van deze sax. Verder zijn ze volkomen identiek, al is de ChuBerry veel gewilder..... Dit zijn fantastische saxen, uiteraard handgebouwd en zeer robuust. Ze zijn voorzien van rolled tone holes en de befaamde microtuner op de nek. De volle en warme toon is zeer geschikt voor jazz, blues en ballads.

Altsaxofoon Conn Transitional New Wonder / Art Deco

 • Posted on: 13 September 2022
 • By: Mark

Alweer een unieke vintage Conn altsaxofoon bij MROsaxofoons! Het betreft een zeldzaam exemplaar uit de Transitional periode: de overgangsfase van de ChuBerry naar de 6M. Deze is niet alleen in vrijwel mint conditie, maar is tevens het meest gezochte model met de zogenaamde Art Deco gravering. Deze werden in beperke oplage gebouwd in 1930 en 1931, eerst in de versie met de B en Bb klep volgens model ChuBerry en later in de versie met B en Bb klep volgens 6M model. 

Pagina's