Conn 6M VIII Ladyface (1945)

  • Posted on: 11 May 2023
  • By: Mark

Zeer moeilijk te vinden : een 6M Ladyface uit de oorlogsjaren in de VIII-uitvoering, verzilverd en in zeer goede staat ! Niet veel saxofoons werden gebouwd tijdens WW2, met slechts een handvol van de 6M VIII altsaxen. Hij heeft een grotere VIII identificatie zowel op de body als op de hals, vergeleken met de standaard VIII stempel op de vroegere saxen. Op de hals staat hij ondersteboven, typisch voor deze grotere VIII stempel..... Serienummer 311723 is gebouwd begin 1945, toen de USA troepen Duitsland binnentrokken en het Japanse leger zware verliezen leed.
Bijna alles is origineel aan deze hoorn. Er is geen Amerikaanse US gravure op de beker, dus dit is waarschijnlijk een opdracht van een klant. Ook de koffer is luxer als de standaard Conn koffer.

Deze verzilverde 6M is in bijna nieuwstaat. Er is geen enkele schade aan deze sax: geen deuken, reparaties of slijtage aan het zilver. De hals is in perfecte staat, heeft geen pull-down en de microtuner is volledig functioneel. Originele cellulose rollen, toongaten zijn recht en de borgschroeven zijn allemaal aanwezig.
De sax is in 2022 door de vorige eigenaar gereviseerd en daarna nauwelijks meer bespeeld. De zilveren afwerking werd niet gepolijst, wat deze saxofoon een unieke vintage look geeft.