MRO saxofoons : vintage saxofoons en klarinetten.

Geschiedenis : MRO saxofoons is ontstaan uit een persoonlijke behoefte. Zoals ervaren rietblazers kunnen beamen is onderhoud van een blaasinstrument van groot belang voor de klank, speelgemak en levensduur van het instrument. Onderhoud en reparatie door de reguliere muziekhandel is vaak een kostbare aangelegenheid, en de kwaliteit van het geleverde werk laat nogal eens te wensen over. Als allround saxofonist/klarinettist met ruim 40 jaar ervaring en een technische achtergrond is in 2008 het idee ontstaan om me te specialiseren in vakgebied reparatie, revisie en onderhoud, waarin de wens van de klant voorop staat. Aanvankelijk als hobby, in 2013 als eenmansbedrijf opgestart in Heerlen (NL) en in 2017 verhuisd naar Attendorn (Sauerland -DE). De bedrijfsmatige activiteiten van MROsaxofoons zijn in maart 2019 stopgezet. De instrumenten zijn nu onderdeel van een prive-verzameling.

MRO : De afkorting MRO wordt internationaal gebruikt in de techniek en staat voor Maintenance, Repair and Overhaul. Vertaald in het Nederlands is dit Onderhoud, Reparatie en Revisie. 

Occasions : MRO saxofoons beschikt over een verzameling Occasions, met de nadruk op de betere vintage instrumenten en merken. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd en worden in mijn vrije tijd gereviseerd in de werkplaats aan huis in Attendorn (DE).  Dit betreft een privé-verzameling, die ter beschikking staat voor liefhebbers van dit soort instrumenten.

Locatie :  De werkplaats is sinds 2017 gevestigd in Attendorn (Sauerland). Deze lokatie is per auto eenvoudig binnen 90 minuten uur te bereiken vanuit het Ruhrgebied en Frankfurt. Keulen is binnen 60 minuten bereikbaar.

Bezoek aan de werkplaats in Attendorn (DE) is uiteraard mogelijk, (uitsluitend op afspraak) in het weekend tussen 10:00 tot 20:00.
De voormalige werkplaats in Heerlen is met ingang van 1 januari 2019 gesloten.

Vragen ? : Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie en advies! 
Tel : + 31 6 42143992 of +49 151 51179146 
email : mrosaxofoons@gmail.com