Conn 10M Ladyface (1941)

  • Posted on: 12 August 2021
  • By: Mark

Ongetwijfeld is de Conn 10M Ladyface een legendarisch instrument. Het wordt nog door vele professionele saxofonisten gebruikt, met name in de jazz-scene. Veel algemene info is te online te vinden via de diverse sax-forums, en via de site van Saxpics. De vooroorlogse 10M is het meest gewild en een gaaf exemplaar zonder schade is moeilijk te vinden. Waarom is deze sax zo geliefd? Twee redenen ; de unieke klank en de onbegrensde power die de sax produceert. Je voelt hem gewoon vibreren in je handen...... Ook de voorganger (de Transitional en de ChuBerry) hebben deze eigenschappen, doch hun kleppenwerk is niet ergonomisch en de stemming is minder goed als die van een 10M.
MROsaxofoons heeft in de USA een prima exemplaar gevonden! Serienummer 2956xx is begin 1941 gebouwd, voordat de USA bij de oorlog betrokken raakte in December 1941 door de luchtaanval op Pearl Harbor. Conn stopte daarna vrijwel met de productie van muziekinstrumenten en produceerde tot eind 1945 hoogtemeters en andere instrumenten voor de US luchtmacht.
Deze 10M is een perfecte kandidaat voor een complete en persoonlijke revisie. Hij is momenteel in prima bespeelbare staat, met oudere polsters die nog goed dekken. De sax heeft vrijwel geen schade of deuken, en is compleet origineel. De lak is vrijwel verdwenen en de sax is behoorlijk geoxideerd in de loop der jaren. Dat is puur optisch, er zijn geen roestplekken door vocht. 
Uiteraard kan ik de revisie voor U uitvoeren, geheel naar uw wensen!