Aankoop baritonsax Selmer MK6

Dit jaar heb ik 2 Selmers van MRO Saxofoons gekocht: een Mk-VI baritonsax en een serie 9 klarinet. Kortom: 2x tevreden.
Voor de baritonsax  ben ik naar het zuiden gegaan om de sax eerst te bespelen. Een mondstuk was niet inbegrepen maar Mark had er verschillende soorten en merken bij. Ik heb een paar uitgeprobeerd, één ervan beviel me goed en ik reed tevreden naar huis met saxofoon, mondstuk en een standaard.
De tweede keer had ik geen tijd om naar de werkplaats van MRO Saxofoons toe te gaan, dus Mark stuurde de klarinet prompt naar mij op in een stevige verpakking. De werkelijkheid kwam helemaal met de beschrijving overeen: Het instrument zag er precies uit als in de foto's en ik vond er niks mis mee. De klank is warm en hij speelt soepel -- een enorme verbetering t.o.v. mijn vorige klarinet. Mark heeft mij ook heel een goed advies over alternatieven voor de stock Selmer-mondstuk gegeven. Tenslotte heeft hij mij ook geadviseerd over hoe ik best verder kon gaan met een oude alt-saxofoon die ik in huis had.
MRO Saxofoons heeft een hoop kennis over alles wat met klarinetten en saxofoons te maken heeft en dat heeft voor goede ervaringen gezorgd.

Bill Nagel