MRO saxofoons is dé specialist voor saxofoons en klarinetten op het gebied van onderhoud, reparatie, revisie en aanpassingen. Ook voor de aanschaf van een occasion instrument bent U aan het juiste adres.

Visie : Persoonlijke wensen zijn voor iedere klant uniek en staan centraal. De combinatie van maatwerk, kwaliteit, vakkennis en service maakt MRO saxofoons uniek. Hierdoor weten steeds meer amateurs, professionals en verenigingen de weg naar MRO saxofoons te vinden. Ook internationaal groeit de klantenkring. Zowel particulieren als verenigingen kunnen bij ons terecht. 

MRO saxofoons is geen winkel maar een atelier annex werkplaats. 
- MRO saxofoons is een neven-activitieit naast mijn normale full-time baan. De werkplaats in Attendorn is op werkdagen op afspraak te bezoeken vanaf 15:30 tot 21:00. De werkplaats in Heerlen is uitsluitend (op afspraak) op vrijdagmiddag om 17:00 te bezoeken. Voor spoedreparaties in Attendorn kunt U het beste bellen om U zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn.
- Door onze specialisatie en jarenlange ervaring als klarinettist/saxofonist weten wij als geen ander hoe uw instrument moet worden behandeld, gerepareerd, gereviseerd en gemodificeerd.
- Door onze kennis van de vele types, soorten en merken is MRO saxofoons een begrip geworden binnen de internationale blazerswereld. 
- Door kleinschalig te blijven kunnen wij uw instrument veelal op korte termijn inplannen, waarbij kwaliteit en service voorop staan.
- Wij investeren continue in aanpassing en verbetering van onze reparatie methodes.
- Veel informatie over instrumenten is terug te vinden in de Knowledge Base. Deze wordt regelmatig bijgevuld over diverse onderwerpen.
- Updates betreffende MRO saxofoons zijn terug te vinden in de News rubriek.

Geschiedenis : MRO saxofoons is ontstaan uit een persoonlijke behoefte. Zoals ervaren rietblazers kunnen beamen is onderhoud van een blaasinstrument van groot belang voor de klank, speelgemak en levensduur van het instrument. Onderhoud en reparatie door de reguliere muziekhandel is vaak een kostbare aangelegenheid, en de kwaliteit van het geleverde werk laat nogal eens te wensen over. Als allround saxofonist/klarinettist met ruim 30 jaar ervaring en een technische achtergrond is in 2008 het idee ontstaan om me te specialiseren in dit vakgebied, waarin de wens van de klant voorop staat. 

MRO : De afkorting MRO wordt internationaal gebruikt in de techniek en staat voor Maintenance, Repair and Overhaul. Vertaald in het Nederlands is dit Onderhoud, Reparatie en Revisie, en dat is precies wat MRO saxofoons als hoofdtaak heeft. 

Modificatie : MRO saxofoons is tevens gespecialiseerd in (ergonomische) aanpassingen en modificaties van uw specifieke instrument. Stemmings problemen zijn een bekend probleem dat MRO saxofoons voor U kan oplossen. Hierdoor speelt en stemt uw instrument vele malen beter als een standaard instrument met fabrieks instellingen. Dit heeft niet alleen te maken met de positie van het mondstuk en de hoogte van het kleppenwerk, maar ook met de boring en afmetingen van de nek.
Professionele modificatie van uw nek is onze specialisatie bij uitstek : MROsaxofoons weet als geen ander hoe dit voor uw instrument kan worden uitgevoerd!

Gravering : Als extra service kan uw instrument worden gegraveerd; wij werken samen met een professioneel graveerder met vele jaren ervaring op blaasinstrumenten. Of het nu gaat op vernieuwing van de bestaande gravure (bij vintage instrumenten) of een custom-made gravering: wij bieden die mogelijkheid. 

P & G : Vintage saxofoon koffer upgrade : Vintage saxofoon koffers van antieke saxofoons  (in goede staat) zijn  fraai om te hebben, maar helaas meestal niet geschikt om uw saxofoon effectief te beschermen tijdens transport. Dit komt doordat de originele binnenzijde niet goed sluit om uw saxofoon. Er is teveel speling. Hierdoor kan de saxofoon schuiven en bewegen tijdens vervoer, waardoor onnodige schade aan uw dierbare instrument ontstaat. Uw saxofoon zal meestal niet in een moderne koffer passen  omdat de vorm van veel vintage instrumenten anders is,  en het uiterlijk past totaal niet bij uw vintage instrument.  
Anders uitgedrukt : een nobele champagne wordt ook niet uit een plastic beker gedronken…..
P & G verzorgt de ultieme upgrade van de binnenzijde van uw vintage koffer waardoor U twee voordelen heeft : originele vintage look en perfecte bescherming van uw instrument in de koffer.

Originele buitenkant - Getuige van geweldige tijden, blikvanger en stijlvol statement.
Nieuwe binnenkant  - Perfect passend en zorgt voor uitstekende bescherming van Uw instrument, nek en accessoires. 

Alle soorten koffers kunnen in principe in aanmerking komen voor deze upgrade, mits de basis van de koffer in orde is.
Deze service kunnen wij uitvoeren voor alle soorten en merken  saxofoons  (Conn, Buescher, King, Martin, Selmer, etc).
Voorbeeld: Een handgemaakte binnenzijde voor een 1936 Conn Ladyface tenorsaxofoon koffer - Prijs : € 200, -
Vergelijk onze prijs en service met die van reguliere handelaren op internet en u zult zien: P & G is uw partner!
Meer informatie? Bel of mail met P &G !
Telefoon  : +49 (0) 151 22527618
Email  : mcg@helitopia.de

Occasions : MRO saxofoons beschikt over een kleine afdeling Occasions , met de nadruk op de betere instrumenten en merken. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd en meestal geheel gereviseerd. Wij zijn niet dealer gebonden en U krijgt bij ons een eerlijk advies! Inruil van uw huidige instrument is bespreekbaar. Alle gereviseerde Occasions worden geleverd met 1 jaar volledige garantie. Verzending binnen BeNeLux en Duitsland is gratis!
Zoekt U een bepaald type occasion? ook dat kunnen wij vaak voor U regelen. MRO saxofoons beschikt hiervoor over een uitgebreid internationaal netwerk.
Wij handelen niet in goedkope Aziatische merken; daarvoor kunt U beter terecht bij de handel via internet.

 

 

Verkoop bemiddeling :  Wij kunnen U helpen bij eventuele prive-verkoop van uw instrument. U maakt dan gebruik van de mogelijkheden die MRO saxofoons voor U heeft en wij ontnemen U de zorg van verkoop. Tevens bent U zeker dat uw instrument voor een marktconforme prijs zal worden aangeboden. MRO saxofoons draagt zorg voor het gehele verkoop-traject, inclusief advertenties, foto's en plaatsing op de website. 
Verkoop bemiddeling is maatwerk : voor meer informatie hierover kunt U per email contact opnemen.

Inkoop : Wilt U snel geld voor uw instrument? Ook dat is mogelijk! MRO saxofoons koopt direct individuele instrumenten, maar ook partijen (bv van verenigingen) voor een faire prijs, afhankelijk van staat. Wij kennen de markt en de waarde voor occasions als geen ander door onze jarenlange ervaring. Voor meerdere instrumenten en partijen binnen BeNeLux en Duitsland komen wij graag bij U langs om de mogelijkheden te bespreken! 

Locatie : De Nederlandse vestiging van MRO saxofoons is sinds maart 2015 gevestigd in het zuid-Limburgse Heerlen. De lokatie (dicht bij het ziekenhuis) is zeer eenvoudig bereikbaar voor zowel nationale als internationale klanten, op slechts enkele minuten afstand van de grens en de Duitse stad Aken.
De vestiging in Heerlen is vanuit vele steden binnen een uur met de auto te bereiken (Maastricht, Eindhoven, Roermond, Venlo, Aken, Keulen, Dusseldorf, Luik, Brussel).
Sinds maart 2017 is de hoofdwerkplaats gevestigd in Attendorn (Sauerland), waar tevens mijn woonplaats is. Deze lokatie is per auto eenvoudig binnen 90 minuten uur te bereiken vanuit het Ruhrgebied en Frankfurt. Keulen is binnen 60 minuten bereikbaar.

Bezoek aan beide werkplaatsen is uiteraard mogelijk, echter uitsluitend op afspraak! De werkplaats in Attendorn is op werkdagen beschikbaar tussen 15:30 en 21:00, en in het weekend van 10:00 tot 20:00.
De werkplaats in Heerlen is met ingang van 1 aug 2018 nog slechts beperkt geopend, uitsluitend op vrijdag middag om 17:00 (op afspraak!)

Vragen ? : Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie en advies! 
Tel : + 31 6 42143992 of +49 151 51179146 (voor Whatsapp)
mrosaxofoons@gmail.com